Zahter

Zahter, kekiğe çok benzeyen bir tadı olmasından dolayı tuz, zahter, susam tohumu ve mercanköşk gibi ürünler ile birleştirilerek lezzetli bir karışımın meydana gelmesine katkıda bulunarak tüketilmektedir. Ayrıca farklı aroması ve kokusu ile yemeklere ayrı bir lezzet katar ve bir kâseye konulduğunda zeytinyağına banılarak bile tüketilebilir.

Değişik lezzetler arayanların, farklı damak tatları keşfedebileceği bir çeşnidir. Her çeşit et yemeğinde kullanıldığı gibi salataların vazgeçilmezi olabilir. Ayrıca her türlü çorbada, patlıcan yemeğinde, domatesli yemeklerde tadını özgür bir şekilde sergiler.

Zahter yaprakları, demir, potasyum, magnezyum ve çinko, selenyum bakımından zengindir.

Anti bakteriyel özelliği sayesinde enfeksiyonlar ile savaşır.

Bakterileri öldürmeye yardımcı olur. İyi bir lif kaynağıdır, zahter kötü kolesterolü düşürür.

Baş ağrısına iyi gelir.

Öksürüğü keser.

Tüberküloz tedavisinde kullanılmaktadır.

Beyin ve sinir sağlığı üzerinde etkisi büyüktür.

Zahter A vitamini bakımından zengindir. Göz sağlığına çok iyi gelir.

Antioksidan kaynağı olan zahterin, kanserden koruyan bir etkisi vardır.

Yaraları iyileştirir.

Kalp çarpıntısını giderir.

Uyarıcı etkisi vardır.

Bedeni kuvvetlendirir.

Tüm Zahter çeşitleri en ucuz baharat fiyatları ile Aktar GenTR Türkiye'nin Online Aktarı ile siz müşterilerimizin ayağına geliyor.

Alışveriş sepetiniz boş!