Tarçın

Tarçın aynı isimli ağacın kabuklarından çubuk tane veya toz şeklinde bulunan bir çok kullanım alanı olan mutfaklarda özellikle tatlılarda lezzeti, kokusu için kullanılan baharat çeşitlerinden biridir. 

Tarçın Çin (Cassia) ve Seylan olarak 2 farklı türü vardır. Tat ve görünüm olarak birbirine benzeyen bu iki tarçın türünden Seylan tarçını biraz daha tatlıdır, daha zor bulunur ve kan şekerini düşürmede Çin tarçınına göre daha etkili olduğu sbilinmektedir.

 Tarçının faydaları arasında besin lifi bakımından zengin olduğu için sindirimi kolaylaştırması ve kan şekeri dengesini koruması ilk sıralarda gösterilmekle birlikte, alternatif tıpta daha pek çok farklı kullanım alanına sahiptir.

Tüm Tarçın çeşitleri en ucuz baharat fiyatları ile Aktar GenTR Türkiye'nin Online Aktarı ile siz müşterilerimizin ayağına geliyor.

Alışveriş sepetiniz boş!