Haşhaş

Haşhaş

Haşhaş özellikle hamur işlerinde (ekmek, sandviç, kuru pasta, kek, kurabiye gibi) çok tüketilen sarı, mavi ve beyaz olarak bulunan bir baharattır. Anadolu`da haşhaş pide, çörek, ekmek ve helva yapımında da kullanılmaktadır.

Tohumlarının yağı ise, tohumları soğukta tazyik edilmesi suretiyle elde edilen yağın bileşiminde asitler az, sıcakta elde edilen yağın ise asitleri fazladır. Soğukta elde edilen yağ, bazı merhemlerin bileşimine girer. Sıcakta elde edilen yağ, yemek yağı ve sanayide sabun yapımında kullanılır.

Tüm Haşhaş çeşitleri en ucuz baharat fiyatları ile Aktar GenTR Türkiye'nin Online Aktarı ile siz müşterilerimizin ayağına geliyor.

Alışveriş sepetiniz boş!